Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Онлајн конференција „Високо образовање у Русији“

Руски дом у Београду одржао је регионалну онлајн конференцију на тему „Могућности добијања бесплатног високог образовања у Русији“.

У конференцији су учествовале школе и гимназије из Панчева, Вршца, Белој Цркви, Алибунара, Ковачици и других крајева Србије. Учеснике је поздравила шеф одељења за образовне програме Олга Голубева и заменик шефа за образовне програме Олесја Бабенко. Оне су детаљно објасниле систем високог образовања у Русији, говориле су о руским универзитетима, о стручним смеровима и начину учешћа на конкурсу.

Специјални гости конференције били су држављани Србије, који су већ добили руску диплому и настављају даље школовање у оквиру квота Владе Руске Федерације. Студенткиња 4. године основних студија на Руском економском универзитету „Г.В. Плеханов“, на Факултету угоститељске, туристичке и спортске индустрије – Сталетовић Тамара и студенткиња 1. године основних студија Ана Рашић, апсолвент Факултета за рекламе и односе с јавношћу Политехничког универзитета „Петар Велики“, Санкт Петербург – Катарина Гојковић, дипломци Факултета за психологију Педагошког државног  универзитета у Москви, доктор наука, доцент Универзитета у Београду – Јелена Живковић, и Тамара Петровић, која је поделила своје интересантно искуство студирања у Русији.

У конференцији су учествовали Анастасија Шаповалова Владимировна – професор руског језика као страног, помоћник руководиоца припремног одељења за међународну делатност Кубањског државног аграрног универзитета и Гусејнов Камран Камалович – представник међународног одељења Уралског федералног универзитета. Званични представници руских универзитета детаљно су представили историју и живот на универзитету.

На онлајн конференцији Руског дома учесници су добили детаљне информације о учешћу на конкурсу за бесплатно високо образовање у оквиру државних квота Руске Федерације.

Драги пријатељи, скрећемо пажњу да сва питања можете поставити на онлајн консултацијама Руског дома.

Распоред онлајн консултација: https://ruskidom.rs/sr/ruski-ezik/obrazova-e-u-rusi-i/konkurs-za-studiranje/ (на дну стране налази се линк за приступ на зум консултације)

Следећа онлајн консултација биће одржана 9. новембра (уторак) 10.00-11.00

https://us06web.zoom.us/j/87587961983?pwd=bW1OMUQ0ZWVCcDNtWGVKVUw2RFB2dz09

Идентификатор конференције: 875 8796 1983

Код приступа: 624574

Контакт: 011 2642-178, e-mail: kvota@srb.rs.gov.ru