Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Делегација губернатора Санкт Петербурга одала почаст погинулим новинарима у бомбардовању Београда

Дана 17. новембра у Београд је дошао губернатор Александар Беглов, председник Законодавне скупштине Александар Белски и други чланови петербуршке делегације. Заједно са градоначелником Београда Зораном Радојичићем положили су цвеће на споменик са натписом „Зашто?“ посвећеном трагедији 1999. године.

Трагедија се догодила 23. априла 1999. године, када су током бомбардовања НАТО нападачким ракетама „Томахавк“ погинули 16 запослених телевизије, који су радили на вестима у ноћној смени. У том моменту се у згради налазила и мајка садашњег председника Србије Александра Вучића, Ангелина Вучић. Експлозија ју је бацила десет метара, али је она успела да преживи.

[advanced_iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fruskidombeograd%2Fvideos%2F583627179417858%2F&show_text=0&width=560″ width=“560″ height=“315″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“]