Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Вече подршке Русији

Чланови удружења грађана „Источна алтернатива“ и еколошког покрета ,,Наша Дрина“ из Србије и Републике Српске, одржали су у Руском дому вече подршке Русији. Лидер еколошког покрета Игор Брауновић осудио је лицемерје западних еколога који исказују забринутост за ,,емисију штетних издувних гасова“, а ,,занемарују коришћење осиромашеног уранијума и хемијско загађење, изазвано НАТО бомбардовањем“.

Говорници скупа, међу којима и лидер покрета ,,Источна алтернатива“ Драган Тодоровић и  председник његовог огранка у Републици Српској Војин Павловић, као и новинарка Оливера Милетић и представници удружења избеглица са Косова изјаснили су се да подржавају деловање Русије у њеном сучељавању са Западом и упутили подршку председнику Русије и руском народу. Проф. др Дејан Мировић детаљно је образложио деловање Русије са становишта међународног права.

Скупу у Руском дому присуствовао је и генерал у пензији Божидар Делић, командант 549. моторизоване бригаде Војске Југославије, који се истакао у борбама на Косову, те постао један од симбола супротстављања НАТО агресији 1999. године.