Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Игор Дамјановић одликован почасним знаком „За пријатељство и сарадњу“

Почасним знаком „За пријатељство и сарадњу“ Федералне агенције „Россотрудничество“ данас је одликован Игор Дамјановић, ратни репортер интернет издања „Ин4с“ и „Ало!“.

Дамјановић од фебруара 2022. године прати дешавања у зони специјалне војне операције и један је од ретких новинара са овог простора који извештава директно са фронта, где је и рањен. Широј јавности познат је по редовним укључењима на ТВ ,,Хепи“ и ,,Пинк“.

Одликовање за јачање пријатељства и међусобног разумевања међу народима Дамјановићу је уручио руководилац Россотрудничества Јевгениј Примаков. Он је том приликом изразио захвалност Игору за његов рад. Дамјановић је говорио о местима у зони СВО у којима је радио и будућим плановима. Саговорници су разговарали и о томе како се рад ратних репортера променио у актуелним приликама.

Уз учешће Игора Дамјановића и других водећих новинара у Србији, у Руском дому је протекле године одржана трибина „СВО уживо“. Дамјановић је аутор документарног филма ,,Страдање и васкрс Мариупоља“, који је представљен српској јавности фебруара 2023. године на годишњицу почетка СВО.

Јануара ове године Удружење новинара Русије доделило је Игору Дамјановићу одликовање „За храброст и професионализам“.