Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому представљени сабрани говори Милорада Додика

У Руском дому 19. априла одржана је београдска промоција књига у којима су сабрани говори председника Републике Српске Милорада Додика. Представљени текстови односе се на период од 2006. подине, када је Додик по други пут предузео дужност председника Владе Републике Српске, и одражавају, пре свега, борбу за очување аутономије Републике и за њено постепено ширење.

Директор Представништва Републике Српске у Београду Млађан Чицовић истакао је да је одржавање промоције књига у Руском дому показатељ како традиције добре сарадње Русије и Републике Српске, тако и дугогодишње посвећености лидера РС развоју односа са Русијом. Професор из области социологије Милимир Мучибабић дао је детаљну слику политичког деловања Милорада Додика за време његовог руковођења Републиком.

Према речима Милана Лепојевића, приређивача књига и аутора политичких биографија Милорада Додика, вредност представљених књига се пре свега огледа у ораторским вештинама Милорада Додика, који готово увек говори без унапред припремљеног текста. Сабрани говори нису плод писаца говора, већ одраз става политичара, његовог начина размишљања и реакције на ситуацију.