Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Поводом Дана Русије објављен је сингл Павлине Радовановича „Русија, баљшаја велика“.

Поводом Дана Русије песмa „Русија, баљшаја велика“ младe српскe уметнице Павлинe Радовановић је објављена на свим дигиталним платформама: https://band.link/Rus_moya_lubimaya

Павлина Радовановић је самородна певачица из српске енклаве на Косову. Без обзира на изузетно тешке услове у којима је расла, девојчица је од пете године почела да пева и пројавила изванредне музичке способности. Њен први наставник био је композитор Гаврило Кујунџић, оснивач дечје групе „Косовски божури“ и аутор популарних косовских песама.

Први солистички концерт Павлине је одржан у марту 2022. године у Руском дому у Београду. После тога је успешно наступала на сценама у Русији и Србији, између осталог на концерту „Бесмртног пука“ и Дечјем културном форуму Министарства културе РФ у Москви, на концерту култне групе „Београдски синдикат“, државном концерту поводом Дана полиције и у оквиру обележавања Видовдана у својој домовини. Осим тога, уз подршку Руског дома снимила је у Москви свој први мини албум и деби спот „Русија, баљшаја велика“ који је изашао у новембру 2022. године посвећен је љубави Срба према Русији: https://www.youtube.com/watch?v=SXsk4hzeoHo

Млада уметница редовно учествује на добротворним концертима подршке изградње и обнављања храмова, као и подршке другој деци са Космета.

Павлина је стекла националну популарност у Србији као „косовски славуј“. Одликују је леп и јак глас, природна виртуозност и задивљујуће радне навике. Сада су на репертоару певачице углавном народне и православне песме, као и композиције Гаврила Кујунџића. Павлина се с правом сматра једним од симбола патриотског и русофилског покрета у Србији, Републици Српској и Црној Гори.