Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Gastro Hood ft Donbas – На линији фронта: у Руском дому представљен документарац Милана Јанковића Чорбе

У суботу, 9. децембра, у биоскопској сали Руског дома одржана је премијерна пројекција документарног филма ,,Gastro Hood ft Donbas – На линији фронта“ кувара, репера и инфлуенсера Милана Јанковића Чорбе. Филм је део Милановог ауторског пројекта ,,Gastro Hood“. У питању је серијал хуманитарног карактера који бележи приче обичних људи, који живе у тешким условима. Основни мотив за покретање серијала био је Миланов неравнодушан однос према нимало лаком животу његовог народа на Косову и Метохији.

Овај момак, рођен 1991. године у Гњилану, ове јесени је по први пут посетио Русију, а том приликом је одлучио да обиђе Доњецк и Луганск: ,,Мој први сусрет са Русијом у ствари је био на фронту. Одувек сам био наклоњен Русима и Русији, и некако сам васпитан да су Руси наша браћа. Мој највећи хит који броји преко 12 милиона прегледа на Јутубу се зове ,,Давај, давај’’. И на тај начин сам посветио пажњу Русима и снимио песму, и онда, кад сам кренуо да снимим ову емисију дошао сам на идеју да би стварно волео да обиђем Русију“, каже Чорба.

Заједно са ,,Gastro Hood“ екипом Милан је снимио документарац ,,Gastro Hood ft Donbas – На линији фронта“, који приказује реално стање ствари у Доњецку и Луганску и свакодневницу људи који тамо живе. Чорба истиче да су они упркос свему шта их је снашло остали ведрог духа, те да је било задовољство проводити са њима време у разговору и припреми јела за децу, студенте, војнике… „У новом документарном филму који сам снимио о животу у Луганској и Доњецкој Републици можете видети тренутно реално стање, како људи живе и како се боре и за шта се боре. И поред тога што су доживели – и бомбардовање на пијацама и свуда около – и даље раде ствари које воле и покушавају на неки начин да живе као што су раније живели“, наглашава Милан Јанковић.

Пројекцији у Руском дому je поред Милана Јанковића Чорбе, његове породице и пријатеља, сниматеља филма Данијела Стоиљковића, присуствовао новинар и ратни репортер Игор Дамјановић, који је доста допринео стварању документарца, али и пријатељи и партнери Руског дома, учесници програма за младе Россотрудничества „Нова генерација“, представници руске дијаспоре.