Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Поводом државног празника Дана Русије у Подгорици је 18. јуна уприличен пријем у организацији Амбасаде Русије у Црној Гори.

Један од повода окупљања било је и истицање петогодишњег мандата амбасадора Русије у Црној Гори Владислава Масленикова.

Пријему су присуствовали архијереји православне Митрополије црногорско-приморске, на челу са митрополитом Јоаникијем, начелници низа црногорских општина, регионални и републички политичари Црне Горе који се залажу за пријатељство са Русијом и Србијом, представници амбасада пријатељских земаља, јавне личности, представници пословних и академских кругова, руски сународници. Од стране Руског дома догађају су присуствовали заменик директора Вјачеслав Чарски и саветник Павел Бушујев.

Амбасадор Владислав Маслеников је у свом говору сумирао резултате свог петогодишњег рада у, како је рекао, веома тешком времену за руско-црногорске односе, констатујући велико и искрено интересовање за Русију од стране већине грађана Црне Горе и руководства општина Беране, Никшић, Даниловград, Плужине, Херцег Нови, Зета, Будва и других, захваљујући чему је Амбасада успела да реализује низ пројеката, укључујући постављање биста Св. Александра Невског у Андријевици и Никшићу уз учешће Руског дома у Београду.

Овим путем желимо још једном да изразимо захвалност Владиславу Масленикову на продуктивној сарадњи, отворености, доброј вољи и подршци уз жеље за даљим успехом на дипломатској служби.