Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Псковски државни универзитет и Руски дом је одржао низ продуктивних састанака, усмерених на развој образовних и научних програма са факултетима Универзитета у Београду.

Уз подршку Руског дома 19. јуна потписан је Споразум о сарадњи између Псковског државног универзитета и Биолошког факултета. Документ су потписали ректор Псковског државног универзитета проф. др Наталија Иљина и декан Биолошког факултета проф. др Љубиша Станисављевић. Према Споразуму, партнери ће развијати заједничке научне пројекте, изводити практичну наставу за студенте и објављивати заједничка научна истраживања.

Испред Биолошког факултета Универзитета у Београду састанку су, поред декана проф. др Љубише Станисављевића, присуствовали др Предраг Зоран Вујовић, ванредни професор за ужу научну област ,,Физиологија животиња и човека“ и запослени на катедрама за зоологију, биохемију и микробиологију.

Руску страну је представљала делегација у саставу: ректор Псковског државног универзитета Наталија Иљина, доктор биолошких наука, професор катедре за биологију и биоекологију и заменик декана Биолошког факултета Московског државног универзитета „Михаил Ломоносов“ Галина Бељакова, ванредни професор на Катедри за микологију и алгологију, кандидат биолошких наука.

Проф. др Наталију Иљину су 20. јуна на Филолошком факултету примиле продекан за међународну сарадњу проф. др Анета Ђуровић и професорка на Катедри за руски језик и књижевност проф. др Биљана Марић. Том приликом је постигнут договор о учешћу сарадника факултета и његовог дипломираног студента Марка Јевтић на ,,Летњем институту“ Псковског државног универзитета у јулу ове године на смеру „Руски језик као језик међунационалне комуникације“.

Споразум о сарадњи је истог дана потписан између Псковског државног универзитета и Медицинског факултета. Споразум су потписали ректор Псковског државног универзитета проф. др Наталија Иљина и декан Медицинског факултета проф. др Лазар Давидовић. Постигнут је договор о организовању академске размене студената, наставника и истраживача.