Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Требињу је 21. јуна отворен 11. међународни фестивал фолклора „Вече фолклора поред Требишњице“.

На позив организатора Небојше Ратковића и уз подршку Руског дома на фестивалу је у својству госта наступио плесни ансамбл „Младост” из Новомосковска, Тулска област (уметнички руководилац Анатолиј Созонов). Млади из Русије су показали завидну вештину извођења руских народних игара. Публику је освојила и вокалисткиња Ирина Несторова извођењем „Подмосковских вечери“. Жири фестивала је таленат извођача наградио Гран-пријем, а награду је „Младост“ разделила са ансамблом „Бон Сен“ из Вијетнама.

Ученици Анатолија Созонова нису марили за нимало лак пут нити херцеговачку врућину. Иако је за многе од њих ово био први наступ у иностранству, млади су наступили са пуно ентузијазма и очарали публику својим умећем и виртуозним извођењем захтевних плесних елемената. Они су том приликом могли из прве руке да се увере у посебну повезаност српског и руског народа и у симпатије представника Бугарске и Вијетнама према Русији.

Руски дом је радо помогао гостовању ансамбла „Младост“, а ову прилику користимо да се захвалимо организаторима догађаја на челу са Небојшом Ратковићем, председником ансамбла националних игара „Јован Дучић“ из Требиња и свим становницима града на срдачном дочеку младих.