Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Синоћ је у Руском дому у Београду одржан концерт познатог руског хармоникаша, лауреата преко 20 међународних такмичења Петра Бабина

Виртуоз на хармоници је извео дела руских композитора: Мусоргског, Рубинштејна, Власове, Гридина, Шалајева, Семјонова, као и сопствене ауторске композиције.

Специјални гости догађаја су били млади српски хармоникаши, Андрија Петричевић и Михајло Ћосић, који су представљали Србију на недавно одржаном Трећем међународном културном дечјем форуму у Москви. Испред Руског дома је говорио саветник директора Павел Бушујев, а у име организатора, Хуманитарне Фондације за развој музичке уметности Курганске области њен директор Вадим Коробејников.

Од 2012. године Петар Бабин је музичар у Филхармонији Курганске области Русије. Руководилац је Зауралског хармоникашког трија. Лауреат је преко 20 међународних конкурса у Русији, Француској, Казахстану и Кини. Члан је жирија међународних и националних конкурса у Русији и Француској.Учествовао је у културном програму Зимских Олимпијских игара у Сочију (Русија, 2014) и Светског фестивала омладине и студената у Сочију (Русија, 2017).