Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому је одржана прeмијера документарца „Краљеви Азије. Бела вода Сибира“, најузбудљивије епизоде документарног серијала „GastroHood“ са Алтаја у Сибиру.

Милан Јанковић Чорба и Руски дом у Београду представили су заједнички пројекат, који је пажљиво припреман током протеклих месец и по дана. У питању је најновија епизода документарног YouTube серијала „GastroHood“, снимана крајем јула и почетком августа ове године  у Алтајским планинама,  у јужном делу Сибира. Екипа Милана Јанковића Чорбе  је током протеклих година боравила на различитим локацијама широм света, а дугогодишња жеља овог популарног кувара, гастро блогера и реп музичара била је да упозна овај далеки и предивни руски крај.

😎🏔📹Лепота импозантне природе Алтаја, његова разнолика култура и живот планинских сибирских народа били су снимљени оком камере Данијела Стоиљковића у савременом висококвалитетном формату.

🚣🌊Овај креативни двојац је у саставу српске делегације Руског дома у Београду учествовао на међународном рафтинг форуму „Бела вода Сибира“ Рафтинг федерације Русије. Двонедељни боравак на Алтају омогућио им је програм за младе „Нова генерација“ Федералне агенције „Россотрудничество“. Делегација из Србије је била најбројнија, а у њеном саставу су се нашли млади различитих занимања, које је објединила љубав према авантуризму, природи, упознавању нових култура, људи и ширењу позитивних вибрација.

🎬 У новој епизоди његов аутор и водитељ Милан Јанковић Чорба припрема за локално становништво своја „a la chef“ јела, а у амбијенту планинског Алтаја од намирница из природе које су му биле при руци, сплавари планинским рекама, јаше кроз степу и чак се пење на глечер.

👋 Међу бројном публиком која је напунила синоћ нашу биоскопску салу били су чланови српске делегације рафтинг-форума „Бела вода Сибира“, овогодишњи делегати програма „Нова генерација“, учесници Светског фестивала младих 2024. године у Сочију #ВФМ2024, чланови омладинских организација Србије, студенти партнерских факултета Руског дома, новинари, блогери путописци, глумци и др.

⏳ Након интересантне и успешне премијере у Руском дому очекујемо у ближој будућности званични излазак филма на Јутјуб каналу пројекта. Традиционално, филм ће бити постављен са титловима на руском језику.