Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Завршено снимање путописне емисије „Живот наших људи“ Првог канала руске телевизије у Србији

Србију је током октобра посетила сниматељска екипа Првог канала руске државне телевизије. Њен двонедељни боравак реализован је уз подршку Канцеларије за јавну и културну дипломатију Владе Републике Србије, а том приликом је на иницијативу и у сарадњи са Руским домом снимана документарна емисија „Живот наших људи“ у чијем је фокусу била Србија!

📺Две српске епизоде ове популарне ТВ емисије биће приказане у ударном новогодишњем термину на Првом каналу руске државне телевизије, иначе водећем каналу у Русији. У објективу руских новинара нашла се српска култура, историја, спорт, гастрономија, али и животне приче Руса који живе на овим просторима. Емисија ће угостити и српске познате личности које су постигле успех у Русији или раде на промовисању српско-руских односа. Међу њима су редитељ Емир Кустурица, фудбалер Огњен Короман, али и многи други истакнути уметници, спортисти, професори, дипломате…

➡️ Са задовољством истичемо да је екипа руске телевизије долазила на позив државне институције Републике Србије, те да је ово први пројекат оваквог типа реализован у Србији. Користимо прилику да подсетимо да је у Русији, уз подршку Руског дома, реализован већ низ документарних пројеката уз учешће новинара и јавних личности из Србије и Републике Српске. Русију су у протеклом периоду посетили путописци браћа Козарски („Културиста“), Радован Ковач („Изазови авантуру“), Милан Јанковић Чорба (Gastro Hood) и Даринка Петровић (специјалне репортаже за телевизију АТВ Бања Лука). Према речима директора Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арноа Гујона, ово је „још један корак у јачању културних и пријатељских веза између Србије и Русије, веза које су кроз нашу историју увек биле дубоке и снажне”.

📷 Фотографије: „Жизнь своих”, Арно Гујон.