Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому одржана промоција збирке стихова „Идила се у сну снила“ Милана Гајића

У Великој сали Руског дома 5. марта је одржана промоција збирке стихова „Идила се у сну снила“ младог аутора Милана Гајића. У програму поводом Међународног дана писца учествовали су драмски уметници Драган Вујић Вујке, Тамара Томановић, Јован Вељковић и Горица Живановић, а у музичком делу програма су Драгана Димић (пијаниста) и Бојан Булатовић (контратенор) изводили дела руских композитора.

Милан Гајић је студент Правног факултета Универзитета у Београду. На промоцији су учествовали и проф. др Жика Бујуклић и проф. др Слободан Панов. У свом говору Панов је говорио о пореклу поезије и о познатим песницима с правним образовањем, попут Милана. Бујуклић је истакао важност представника омладине, који не попуштају пред притиском друштва, а Милана Гајића је упоредио са познатим песником Лазом Костићем.

На крају вечери аутор збирке се обратио младој публици, а Руском дому се захвалио на доприносу развоју младих талентованих људи и пруженој подршци. Милан је у свом говору истакао и важну улогу за њега и његово стваралаштво, коју је одиграло путовање у Русију и учешће у програмима Српског културног центра при Универзитету у Белгороду.