Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому у Београду 18. септембра одржан је семинар „Улога цивилизацијског приступа и хуманитарне инфраструктуре у формирању мултиполарног света“, у организацији Руског државног хуманистичког универзитета (РГГУ) и аутономног непрофитног удружења „Паметна цивилизација“, за непрофитне организације из Србије и Републике Српске.

Заменик директора Института Европе Руске академије наука проф. др Роман Лункин говорио је о улози НПО у земљама БРИКС-а и о истраживањима њихове делатности. Директор Центра за саветовање НПО „Дипломатија знања“ РГГУ и канцеларија за управљање пројектима аутономног непрофитног удружења „Паметна цивилизација“ упознао је публику са правцима рада организације и њеним медијским платформама. Координатор омладинског клуба Руског историјског друштва, предавач на Историјско-архивском институту РГГУ Иван Кулаков представио је могућности учешћа српских НПО у руским и међународним пројектима. Шеф Департмана за међународне односе удружења „Паметна цивилизација“, аналитичар Центра за саветовање НПО „Дипломатија знања“ РГГУ Артур Богачов говорио је о пројекту проучавања слике земаља у очима омладине.

Важан део семинара била је презентација организација коју су одржали српски учесници међу којима је била и председница и оснивач удружења „Православна нит“ Винка Радовић, те живахна дискусија о могућностима учешћа српских непрофитних организација у пројектима развоја БРИКС-а.