Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Словенско питање и српско-руска сарадња 20-40 година ХХ века у Краљевини Југославији

05.02.2018., 16:00

5. фебруар у 16:00 Библиотека Руског дома

Промоција превода на руски Збирке

„Словенско питање и српско-руска сарадња 20-40 година ХХ века у Краљевини Југославији“

Заједно са Српско-руско-белоруским друштвом и Катедром за филозофију Московског педагошког државног унивезитета

Врњачка Бања, као најпознатије српско бањско место, налази се у централној Србији, у подножју планине Гоч. У њој живи око 10.000 становника и административни је центар општине. Основна делатност јој је лечилишни туризам. Минералне воде (седам извора са минералном водом различитог састава ми­нерала) биле су познате још у доба антике.

После Првог светског рата, Врњачка Бања је примила велики број избеглица из Царске Русије; у једном тренутку у њој је било око 400 поданика Царства, када је Врњачка Бања имала око хиљаду становника.

Ова књига је настала као знак захвалности многобројним стручњацима (инже- њери, лекари, професори, уметници итд.) који су у Врњачку Бању и њену културу уткали део руске културе, знања, вештина… Нажалост, прошло је много година од доласка првих избеглица из Руског грађанског рата у Врњачку Бању, па су многа документа нестала, многа сећања избледела, сведоци тог времена више нису живи. Ипак, надамо се да ће ова књига заинтересовати сваког Руса који је упознат са проблемом расејања земљака по целом свету.

Детаљи

Датум:
05.02.2018.
Време:
16:00

Место

Руски дом
Краљице Наталије 33
Београд, 11000 Serbia
+ Google Map
Телефон:
+381 11 2642 178
Веб сајт:
https://ruskidom.rs