Руски дом
рускидом

Руски језик у Србији данас

У оквиру 60. скупа слависта Србије и дводневног онлајн рада семинара „Зимска школа“ из области унапређивања професионалних компетенција за наставнике руског језика, данас је у Руском дому одржан округли сто на тему „Руски језик у Србији данас“. Учесницима округлог стола, међу којима су били представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, Амбасаде Русије у Србији, огранака Славистичког друштва Србије, универзитетске русистике, предузећа и организација које се баве активностима везаним…

Опширније…

Навршило се 100 година од оснивања Прве српско-руске гимназије у Кикинди

Откривањем спомен-плоче на згради Основне школе „Јован Поповић” у Кикинди свечано је обележено 100 година постојања Прве српско-руске девојачке гимназије….

Опширније…

Адаптација и санација зграде Руског дома у Београду.

Данас су Изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Републици Србији  Александар Боцан-Харченко и в.д. генералног директора Федералног државног унитарног предузећа „Главна управа за потребе Министарства спољних послова Руске Федерације“ Степањенков потписали државни уговор о изради пројекта и предмера за адаптацију и санацију зграде Руског дома у Београду. На церемонији потписивања учествовао је директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов….

Опширније…