Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

ПРОШИРЕЊЕ САРАДЊЕ

У Руском дому је одржан састанак руководства са изванредним и опуномоћеним амбасадором Русије у Босни и Херцеговини Петром Иванцовим.

Састанак је организован на иницијативу амбасадора, а основна тема разговора било је питање проширења сарадње Руског дома и Амбасаде, пре свега у области културе и образовања.  По мишљењу присутних интересовање за руски језик како у Србији, тако и у Босни и Херцеговини у последњих неколико година све више расте. Питања као што су настава руског језика у школама и на факултетима у БиХ, популаризација руског образовања, школовање младих из региона на високошколским установама у Русији су данас веома актуелна. Закључено је да интересовање за руску културу у региону захтева већу консолидацију напора Амбасаде и Руског дома.

Овом приликом је разговарано и о одржавању дечијих новогодишњих представа у БиХ, које ће у организацији Руског дома и подржане од стране Амбасаде Русије у Србији бити ове године одржане у Андрићграду и другим градовима Републике Српске. Малишане очекује богат празнични програм, дружење са Деда Мразом и његовом унуком Снегуљицом и слатки пакетићи из Москве!