Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

ХВАЛА, МАМА!

Дан мајке је један од најсветлијих и најрадоснијих празника, а такав је био и свечани конецерт у Руском дому посвећен овом датуму.

Обележавање Дана мајке у Београду постаје дирљива и лепа традиција.  И ове године у организацији Руског дома,  одржан је конкурс дечијих радова ,,Хајде да нацртамо своји маму!“, а када се ради о мајци, деца –  ученици београдских основних школа у којима се предаје руски језик и школи при Амбасади Русије у Србији нису могла, а да се не одазову.

Тако различите, највољеније, најбоље и најлепше… Њихова лица нам се смеше са цртежа изложених у централном холу Руског дома. Ово није било јединино изненађење, које су  малишани припремили за своје мајке. Позивнице у Руски дом, где их је 25. новембра очекивао празнични концерт уручила су им њихова деца. Само за њих су ове вечери звучале руске народне и популарне песме и мелодије у извођењу Заслужног уметника Русије, Јана Осина, пијанисте Игора Полтавцева и хора ,,Руског дома“, овогодишњег победника III Балканског хорског фестивала у Софији.