Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

РУСИЈА ЈЕ УМОМ НЕСХВАТЉИВА…

Овим стихом из чувене песме Фјодора Тјутчева назван je годишњи гала-концерт ученика београдских основних школа, који уче руски језик. 
Колико су популарни и вољени у Србији руски језик, руска књижевност, музика и култура могло се видети те вечери на концерту, који се већ традиционално одржава у Руском дому. Писмо Татјане из „Евгенија Оњегина” Пушкина, „Монтеки и Капулети” Прокофјева, нумере из балета „Крцко Орашчић” и „Успавана лепотица” Чајковског, стихови Јесењина, Цветајеве, Јевтушенка, популарне дечије песме Шаинског, Кудашева, одломци из руских бајки, руске народне песме и игре – бескрајан низ нумера , изведених у једном даху, темпераментно, са доста емоција, на деци својствен искрен, упечатљив и весео начин!
Интересовање за руски језик у Србији сваком годином све више расте, а за то је умногоме заслужно Славистичко друштво Србије и Београдско удружење наставника руског језика са којим Руски дом већ дуги низ година тесно сарађује.  Поздравивши присутне, заменик директора Руског дома Василиј Галактионов је у шали, али с правом приметио да ће Велика сала Руског дома ускоро постати тесна за све учеснике и госте овог концерта и да ће он по свему судећи морати да се одржава у „Сава Центру”.