Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

ОД РЕАЛИЗМА ДО АПСТРАКЦИЈЕ

Иако већ неколико година постоји на ликовној сцени, радови колоније „Вукадиновић” по први пут су представљени Београђанима на изложби отвореној у петак, 17. фебруара у Галери Руског дома.

Изложба представља ретроспективу раније одржаних колонија, а изложени радови показују разноликост уметничких визија њених учесника. Реализам, експресионизам, апстракција – само су неки од жанрова у којима стварају чланови овог међународног уметничког скупа, чији су учесници и сликари из Русије.

Идејни творац колоније Ђорђе Вукадиновић истиче да му је посебна част да је његово залагање  препознато од стране Руске академије уметности, а то потврђује и заменик директора Руског дома Василије Галактионов, упоредивши радове симпозијума са бисером, који су достојно оплеменили изложбени простор Руског дома.

На изложби су поред представника Руског центра за науку и културу „Руски дом” у Београду  присуствовали представници амбасаде Русије у Србији, културни радници, представници медија, поштоваоци ликовне уметности.