Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

О НОВИНАРСТВУ СА УЧЕНИЦИМА ШКОЛЕ „АРТИМЕДИЈА”

У организацији Руског дома, у средњој школи „АРТИМЕДИЈА” је 21. марта одржан сусрет ученика и наставника школе са новинаром и професором факултета радио и тв новинарства из Јекатеринбурга, Светланом Лебедевом. Сусрету су присуствовали млади који упоредо са основним школским програмом похађају наставу основа новинарства.

Лебедева је својим будућим колегама представила школски часопис „КЛАСС”, чији је уредник већ више од 20 година и који је многим генерацијама младих отворио пут у свет професионалног новинарства.

Новинарство је у време савременог технолошког развоја и неограничених могућности интернета попримило нове облике. Да ли се један новинар богатог радног искуства, формиран у време када нису постојали блогови, онлајн издања, видеорепортаже проналази у савременим облицима публицистике? Са којим проблемима се сусрећу новинари у Русији? Да ли у Русији постоји цензура и слобода изражавања?  Лебедева је одговорила на ова и многа друга питања ученика и поделила се искуством рада у професији која по њеним речима није нимало лака и често тражи доста одрицања.