Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Фестивалски маратон „Од Атлантика до Тихог океана“ одржан у „Руском дому“

У Руском дому у Београду 7. маја је одржан округли сто у оквиру IV Фестивалског маратона „Од Атлантика до Тихог океана“.

У оквиру Фестивала одржан је округли сто на тему „Политичко-правни аспекти очувања историјско-културног наслеђа“, у којем су учествовали председник управе Евроклуба и заменик председника комисије Савета Федерације за међународне послове Андреј Климов, заменик председника комисије Президијума Генералног савета партије Јединствена Русија за међународну делатност Владимир Плигин, директор Института Европе Руске Академије Наука Алексеј Громико, заменик директора Руског дома Василије Галактионов, председавајући Крунског савета Србије Драгомир Ацовић, директор Центра за развој РГД у Србији Мирољуб Милинчић, директор туристичке агенције Глоб-метрополитен Мирјана Љубинковић, представници Министарства културе и информисања Србије, представници канцеларије за Косово и Метохију при Влади Србије, као и друштвене, културне и туристичке организације Србије.

После одржавања округлог стола отворена је изложба под називом „Објекти светског наслеђа“, а учесницима манифестације је омогућено да гласају за најбољу фотографију.

У оквиру манифестације директор Руског дома у Београду Надежда Кушченкова се састала са руским учесницима.