Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Дан знања у Србији

У руском школама Београда одржане су манифестације, посвећене почетку нове школске године у Србији, у којима су традиционално учествовали запослени Руског дома.

У школи при Амбасади Русије у Србији, као и сваке године, деца су у врсти свечано дочекала први дан школе. Све присутне је поздравио изванредни и опуномоћени амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко и директор школе Николај Сеник. Ученици су припремили представу „Фестивал пријатељства народа“, певали и рецитовали поезију, као и играли у јарким народним ношњама различитих земаља света. Будући матуранти су честитали малим првацима на уласку у школски живот.

На крају свечаности су сви ученици школе замислили жеље и пустили у небо разнобојне балоне.

Прва руска међународна школа „Валентина Терешкова“ у Београду је исто обележила Дан знања. Прво школско звоно се по први пут чуло у новој згради школе, које ће моћи да прими прилично велики број ученика. У овом тренутку школу похађа 40 ученика од 1. до 3. разреда.

Ученицима, родитељима и гостима обратили су се руководство школе и представник Руског дома. Ученици су припремили свечани концерт са изванредним наступима. По завршетку манифестације школарцима су уручени поклони.