Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Спутњикове најслађе гошће: Како су Светлана и Нађа заблистале на Црвеном тргу

Какав је осећај декламовати руску класику пред публиком на Црвеном тргу у Москви? То су нам откриле шармантне гошће, девојчице Светлана Кршљанин и Нађа Матовић, учеснице суперфинала међународног такмичења „Жива класика“, које је одржано на Дан руског језика, 6. јуна.

Протекле седмице обрадовала нас је вест да су две девојчице из Србије, Светлана Кршљанин (11 година) и Нађа Матовић (10 година) ушле у суперфинале такмичења у декламовању прозе на руском “Жива класика” које је одржано у Русији. У конкуренцији је било 220 такмичара из 80 земаља, укључујући децу из Русије, победнике националног такмичења.

Светлана Кршљанин је прво место поделила с двоје такмичара из Русије, а Нађа Матовић освојила је пето место у категорији деце којима руски језик није матерњи, него га уче.

Девојчице су нам испричале како су се припремале за велико такмичење, шта им је било најтеже, а шта најлепше искуство током припрема, какав је утисак оставило на њих гостовање у Спутњику, а откриле су нам и да сањају о томе да се следеће године поново пријаве на такмичење, јер желе да посете Крим и чувени дечји камп „Артек“.

Оригинал: rs.sputniknews.com