Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руски дом у Београду одржао акцију „Диктат Победе“

У Руском центру за науку и културу у Београду 3. септембра је одржан Сверуски историјски диктат на тему догађаја Другог светског рата „Диктат Победе“.
„Диктат Победе“ су писали и запослени представништва Россотрудничества у Републици Србији, руски сународници који живе у Републици Србији и грађани Републике Србије који владају руским језиком.
Скоро сви учесници успели су да реше 25 задатака на тему догађаја Другог светског рата за мање од 30 минута.
Учесници су поделили своје утиске: неком је „Диктат Победе“ помогао да се присети заборављених презимена, назива авиотехнике, детаља битака, неки су одмах после писања Диктата отишли у библиотеку Руског дома у Београду по књиге које ће им помоћи да се подсете школског програма, да провере своја знања и да сазнају још нешто ново.
Учесници су рекли да одржавање таквих историјских акција омогућавају добијање независних оцена свог знања, што и представља један од главних задатака „Диктата Победе“. Након манифестације свим учесницима су уручене захвалнице. Сви с нестрпљењем чекају резултате!
Организатори Диктата су Сверуска политичка партија „ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА“, Руско историјско друштво, Руско војно-историјско друштво и Сверуски друштвени покрет „Волонтери Победе“, Федерална агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу (Россотрудничество), Општеруска друштвена организација „Руски савез ветерана“, Федерална служба за надзор у сфери образовања и науке (Рособрнадзор).