Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

За помоћ српским студентима руских универзитета – адаптивни курс „Руски од нуле“

Иницијативом Асоцијације студената и дипломаца совјетских/руских универзитета у Србији и Представништва Россотрудничества у Републици Србији – Руски дом у Београду организовани су бесплатни припремни течајеви „Руски језик од нуле“ за држављане Републике Србије, који су добили стипендије за студирање у Русији у оквиру владиних квота и који студирају на припремном факултету.

У Руском дому у Београду 2. октобра је одржан скуп за српске студенте припремних факултета руских универзитета, на коме се обратио председник Асоцијације студената и дипломаца совјетских/руских универзитета у Србији Бранимир Нешић и наставник и лектор руског језика представништва Руске хуманитарне мисије у Београду Надежда Кондрат, као и представници Руског дома у Београду.

Конверзацијско-адаптивни течај је усмерен на студенте, који морају да студирају на припремном факултету са учењем руског језика. Течај руског језика, који организују Асоцијација студената и дипломаца совјетских/руских универзитета у Србији и Руски дом у Београду помоћи ће студентима без знања руског језика да боље примају информације. Наставник ће упознати студенте са основама граматике, приказаће правилан изговор и интонацију, разјасниће особености руског језика и помоћи ће студентима да превазиђу језичку баријеру. Студенти који живе у другим регионима Србије и студенти који немају могућности да долазе на часове, добијаће видео запис предавања, као и материјале са сваког часа.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију и затворени директан авиосаобраћај са Русијом, српски студенти руских универзитета усвајају образовни програм на даљину, а овај течај ће припремити српске студенте за студентски живот у Русији и омогућиће им да се најбрже могуће навикну на језичку средину.