Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

По знања у Русију

У Руском центру за науку и културу „Руски дом“ у Београду редовно се  одржавају промоције студијских програма високошколских установа у Русији. Захваљујући напорима Руског дома, усмереним на популаризацију руског образовања у земљи, већ неколико генерација младих из Србије одлучило је да веже свој студентски живот управо за Русију.

Широке могућности за стицање стручне спреме на једном од водећих универзитета у Русији представљене су 13. и 14. новембра у Руском дому на изложби образовања „По знања у Русију“. На питања будућих студента су у оквиру предавања, округлих столова, мастер клас радионица одговарали представници и професори на високошколским установама из различитих делова Русије: Московског финансијско-индустријског универзитета „Синергија“, Московског државног правног универзитета ,,Олег Кутафин“, Рударског универзитета у Санкт Петербургу, Федералног универзитета Северног Кавказа, Белгородског државног технолошког универзитета ,,Владимир Шухов“, Тјумењског државног универзитета.

Према речима младих из Србије и руских сународника који планирају да наставе школовање на једном од универзитета у Русији, манифестација у Руском дому умногоме им је помогла да стекну јаснију представу о систему образовања у Русији и да лакше направе избор у складу са својим жељама.

Руске високошколске установе представиле своје образовне програме будућим студентима из Србије