Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Прва видео конференција Рударског универзитета у Санкт Петербургу и Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду

У оквиру потписаних билатералних споразума између Рударског универзитета у Санкт Петербургу и Универзитета у Београду одржана је прва видео конференција запослених руског универзитета и представника Рударско-геолошког факултета Универзитета у београду, у којој је учествовао и Руски дом.

Током конференције декан Рударског факултета, проф. Олег Казанин, декан Факултета за нафту и гас, доцент Дмитриј Петраков, шеф Катедре за хидрогеологију и инжењерску геологију, доцент Дмитриј Устјугов, и шеф Катедре за безбедност производње, проф. Марат Рудаков, представили су главне смерове за припрему различитих факултета Рударског универзитета, а о припреми стручњака рударства и геологије у Србији говорили су продекан за научна истраживања и маркетинг, проф. Весна Ристић Вакањац, продекан за наставу, проф. Александар Милутиновић, проф. Весна Дамњановић, шеф Катедре за експлоатацију нафте, гаса и технику дубинског бушења, проф. Весна Каровић-Маричић.

Представник Руског дома упознао је учеснике конференције са могућностима усмеравања српских студената на студирање по програмима мастер и докторских студија, као и са могућношћу усавршавања руског језика на курсевима у Руском дому.

Резултат конференције су договори о реализацији заједничких онлајн-предавања и форума 2021. године, које организује Српско инжењерско друштво, као и могућност одржавања праксе за српске студенте на различитим базама Рударског универзитета.