Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Награђивање победника «Диктата Победе» у Руском дому у Београду

Победници међународне историјске акције «Диктат Победе» добили су награде у Руском дому у Београду. Руски центар за науку и културу захвалио се учесницима Диктата на активном учешћу у образовним манифестацијама, заинтересованости за историју Русије и на сталној тежњи да повећају свој ниво знања.

 

У диктату, који се одржао 3. Септембра, учествовало је преко милион људи (2019. Године је било преко 150 хиљада учесника), укључујући преко 450 хиљада људи, који су писали диктат директно, на местима која су организована у свим регионима Русије у 76 земаља у иностранству. Укупно је ове године за одржавање диктата било преко 11 хиљада локација. Узраст учесника је био између 6 и 94 година.

 

Организатори Диктата су Светска политичка партија «ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА», Руско историјско друштво, Руско војноисторијско друштво, Сверуски друштвени покрет «Волонтери Победе», Општеруска друштвена организација «Руски савез ветерана», Федерална служба за надзор у сфери образовања и науке. Партнер Диктата је Россотрудничество.