Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Партнер Руског дома Државни универзитет у Санкт Петербургу је суоснивач и први представник Русије у Светском савезу масовних отворених онлајн курсева.

Руски дом честита свом партнеру, с којим тесно и плодотворно сарађује у области образовања и популаризације руског језика у Србији током више година, на заслуженом светском признању и успеху!

У оквиру Светске онлајн конференције у Пекингу „Револуција предавања и трансформација високог образовања“, која је одржана у децембру 2020. године, Државни универзитет у Санкт Петербургу је постао суоснивач и први представник Русије у Светском савезу масовних отворених онлајн курсева (МООК).

Светски савез МООК је непрофитно партнерство универзитета, образовних онлајн платформи и међународних друштвених организација, чији су иницијатори за оснивање Институт УНЕСКО за информационе технологије у образовању (UNESCO IITE) и Универзитет Ђингхуа (Кина). Учешће Државног универзитета у Санкт Петербургу у оснивању Светског савеза МООК је велика част и светско признање достигнућа Универзитета у области развоја онлајн образовања.

Универзитет у Санкт Петербургу се с правом сматра лидером у области онлајн образовања. Универзитет је један од оснивача руске онлајн платформе „Отворено образовање“ и заузима прво место међу европским универзитетима по количини курсева на платформи – 146 курсева од 663. Публика платформе броји седам милиона људи, а од њих је скоро два милиона слушалаца онлајн курсева Универзитета у Санкт Петербургу на националној платформи.