Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

II Међународна онлајн олимпијада

У сарадњи са Министарством просвете Руске Федерације, Државни универзитет у Санкт Петербургу одржао је у 2020. години II Међународну онлајн олимпијаду, највеће такмичење из руског језика као страног које је окупило преко 9500 страних учесника, истинских заљубљеника у руски језик.

Учесници онлајн олимпијаде Државног универзитета у Санкт Петербургу https://rusolymp.edu.ru/ су са великим интересовањем одговарали на питања из области познавања руског језика како у квалификационом кругу, тако и у финалу.

Пандемија је донела доста промена, међутим није спречила 9500 људи из 147 земаља света,  од Аргентине до Јапана, да се обједине у жељи да провере своје знање и докажу да су постигли резултате у изучавању руског језика.

Сви учесници су показали веома добре резултате. Конкуренција за победничко место била је јака: од укупног броја учесника њих 940 из 80 земаља успело је да дође до финала. Резултати олимпијаде објављени су на личном профилу учесника на сајту https://rusolymp.edu.ru/users/auth/.

Најбољи од најбољих биће награђени пригодним поклонима, бесплатно ће полагати међународни испит из руског језика као страног (TORFL), а приликом уписа на Државни универзитет у Санкт Петербургу биће им додељени бонус бодови.