Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Сарадња Руског дома у Београду и Универзитета „Мегатренд“

Дана 26. јануара одржан је радни састанак в.д. руководиоца Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду Јевгенија Дјомиона и проректора српског универзитета „Мегатренд“ Миливоја Павловића по питањима сарадње у области образовања, руског језика и културе.

Главна тема састанка била су питања која су се тицала могућности добијања бесплатног образовања у руским универзитетима на различитим програмима и струкама за српске студенте. Обе стране су подржале перспективу одржавања презентације о високом образовању у Русији за студенте универзитета „Мегатренд“ након попуштања епидемијских мера.

Постигнут је договор о организовању заједничких манифестација, просветитељских предавања, уметничких пројеката, могућности учешћа у пројекту Россотрудничества „Нова генерација“, изложби уметничких радова српских студената у просторијама „Руског дома“, отварању курсева руског језика и „Руског кутка“ на Универзитету, као и о активној информационој подршци. Стране су изразиле своју сигурност да ће практична реализација пројеката помоћи јачању и даљем развоју руско-српских односа.