Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Arena Channels Group трасирала пут ка јачању културне сарадње са Русијом

Медијска компанија Arena Channels Group активно ради на развоју активности на пољу културне сарадње између Србије и Русије. Према речима генералног директора Небојше Жугића, компанија је формирала посебно одељење за сарадњу са Русијом. Функција шефа одељења поверена је Ивану Стефановићу, који је у претходном периоду стекао значајно искуство у овој области.

„С обзиром на лични дугогодишњи рад на пројектима усмереним на развој српско-руских односа, сматрам изузетно важним чињеницу да је компанија направила нови корак на овом пољу, препознајући изузетан значај пријатељства наших народа и искрене односе пуне поштовања између лидера наших земаља. Канал Balkan Trip, иначе најмлађи производ Arenе, систематски представља српској публици филмски и серијски програм, посвећен истакнутим личностима наше заједничке историје. Посебна пажња усмерена је ка промоцији туристичког потенцијала Русије. Ово је наишло на позитивне реакције гледалаца и значајно допринело руском присуству у сфери српских медија“, истиче Стефановић.

Септембра прошле године Arena Channels Group и Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду потписали су Меморандум о сарадњи. Меморандум подразумева узајамну комуникацију страна, сарадњу на пројектима и догађајима усмереним на очување и даљи развој српско-руских односа у области културе, медија и спорта.

,,Медијска компанија Arena Channels Group и Руски дом у Београду имају одличну сарадњу и  међусобно разумевање. У наредном периоду са новим руководством Руског дома планирамо много заједничких пројеката“,  изјавио је Иван Стефановић испред Arena Channels Group.