Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руска делегација положила цвеће поводом Дана државности Србије

Поводом обележавања 15. фебруара – Дана државности Србије, потпредседник Владе Руске Федерације Јуриј Борисов, који се налази у  званичној посети Србији, положио је цвеће на споменик Вечне ватре на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда.

Пошту совјетским и југословенским војницима-ослободиоцима, који су дали своје животе за слободу престонице Југославије октобра 1944. године, одали су заменик министра иностраних послова Руске Федерације Александар Грушко, министар у Влади Републике Србије, копредседавајући Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Србије и Русије Ненад Поповић, изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко, директор Руског центра за науку и културу у Београду Јевгениј Баранов, представници друштвених и културних организација, руски сународници и др.

Споменик Вечне ватре свечано је откривен децембра прошле године уз присуство  председника Србије Александра Вучића и шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова. Речи уклесане на споменику: „Нико није заборављен, ништа није заборављено“, подсећају на преко 2000 незнаних јунака, који су пронашли вечни починак на овом београдском спомен-гробљу.