Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Заслужним појединцима Русије додељена одликовања Републике Србије

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас, поводом Дана државности Србије, одликовања заслужним појединцима и институцијама. Међу добитницима признања је и патријарх московски и све Русије Кирил, потпредседник Владе Руске Федерације Јуриј Борисов и руски вајар Александар Рукавишњиков, аутор споменика Стефану Немањи.

„Почаст се не одаје за оно што је неко постигао, него што је неко дао. Управо због тога смо данас овде да одамо почаст онима који су тако несебично давали овој земљи и нашој заједничкој будућности, али и оним странцима који су подржавали ову земљу и који су били уз њу”, рекао је Вучић.

Патријарх Кирил одликован је Орденом Републике Србије на великој огрлици за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Русије и Србије.

Орден Републике Србије на ленти уручен је потпредседнику Владе Руске Федерације Јурију  Борисову за истакнуте заслуге у развијању пријатељских односа између двеју земаља.

Сретењски орден првог степена припао је руском вајару Александару Рукавишњикову.

,,Односи између наших земаља су заиста посебни, засновани на историјском пријатељству и духовној блискости руског и српског народа“, рекао је потпредседник Владе Руске Федерације, који је данас у званичној посети Београду.

Извор фотографија: @buducnostsrbijeavucic