Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Књига о Београду: на руском језику у Руском дому

Никада нећемо моћи да објаснимо зашто волимо Београд. Постоје ствари и појаве које се не могу објаснити. Једна од њих је и Београд.

Са овим цитатом  из ,,Књиге о Београду“ заменика градоначелника Београда Горана Весића не можемо, а да се не сложимо. Заиста, ко проведе један дан у овом граду, прошета се његовим улицама, проведе време на обалама његових двеју река, упозна његове становнике и удише београдски ваздух, остаје заувек заљубљен у Београд.

На одржаном у Руском дому представљању књиге на руском језику у издању ,,Прометеја“ поред аутора говорили су амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић, директор Руског дома Јевгениј Баранов.

Сигурни смо да ће промоција књиге у Руском дому бити добар почетак за њено представљање и изван граница Србије, те да ће наши руски сународници, пошто је прочитају, пожелети да дођу у овај диван град и да ће се као многи од нас који у њему живимо, или смо га посетили, неизбежно у њега и заљубити!