Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Изложба ,,Отворени град – 6. април 1941.“

Централни догађај поводом годишњице бомбардовања Београда у Другом светском рату одржан је на Тргу републике. Овде је у знак сећања на један од најтужнијих дана у српској историји – 6. април 1941. представљена изложба ,,Отворени град – 6. април 1941.“
На поставци, коју је припремио Руски дом уз подршку Града Београда, Фондације Бесмртни пук Србија и Омладинског позоришта ДАДОВ, представљени су тематски радови познатих српских уметника, дипломаца Школе стрипа, илустрације и концепт арта ,,Ђорђе Лобачев“ из Београда, која је име понела у част руског сликара, једног од пионира у историји српског и југословенског стрипа.
Догађају су присуствовали српски и руски медији, а о изложби је за телевизијски канал Balkan Trip, који је иначе партнер Руског дома, говорио Зоран Стефановић, управник Центра за уметност стрипа Београд, уредник Сабраних дела Ђорђа Лобачева. Он је овом приликом представио илустровани изложбени каталог под називом „6. април 1941. Сећање на жртве“ у издању Руског дома, Школе „Ђорђе Лобачев“ и Удружења стрипских уметника Србије.
Изложба је данас уз подршку Руског дома и покрета „Путеви славе – наша историја“ представљена и у Русији, у граду Ростов на Дону.

Нема изабраних галерија или галерија је избрисана.