Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Крушевцу отворен циклус манифестација посвећен предстојећем обележавању Дана победе

Друштво сународника и пријатеља Русије ,,Всеславец“ из Крушевца је заједно са локалним патриотским организацијама –  спортским друштвом „Змај“, организацијом пензионера „Цар Лазар“, друштвом „Слово“ и мотоклубом „Ноћни вукови“ уз подршку Скупштине града Крушевца, комуналних предузећа и ЈП „Србијашуме“ организовало акцију садње стабала брезе код споменика красноармејцима, палим у биткама за ослобођење града 1944. Акцијом је отворен циклус манифестација које ће бити одржане у Крушевцу поводом обележавања 76. годишњице победе у Другом светском рату.

Учесници акције су том приликом одали почаст недавно преминулом председнику мотоклуба „Ноћни вукови Србија“ Саши Савићу, симболично засадивши њему у част једну брезу. На дан обележавања 9. маја на овом месту биће постављена и спомен-плоча са његовим именом.

Постигнут је  договор о покретању иницијативе да се на територији око споменика формира „Сквер сећања“. Планирано је да на Дан ослобођења града овде буде засађено 17 стабала брезе у знак сећања на 17 совјетских војника који су погинули за слободу српског народа.