Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

И у борби и у слављу – заједно!

Поводом прославе Дана победе над фашизмом у Другом светском рату Град Београд, Фондација Бесмртни пук и Руски дом у Београду организовали су низ свечаности. Дводневно обележавања Дана победе започето је данас, испаљивањем почасних плотуна Војске Србије са Савске терасе на Калемегдану, након чега је на Тргу републике одржан концерт познатог руског ансамбла „Хор Турецки“. Наступ ансамбла је у директном преносу емитован на програму Радио Телевизије Србије, а уз подршку информативне агенције IN4S на Фејсбук страници Руског дома.
Уметнички ансамбл преставио се публици програмом под називом „Песме победе“, а у својству специјалног госта наступила је женска вокална група “Soprano“.
Пред концерт, уметници из Русије положили су цвеће на Споменик црвеноармејцу и на Споменик вечне ватре на Спомен-гробљу ослободилаца Београда. Почаст совјетским и југословенским војницима, палим у борбама за ослобођење престонице октобра 1944. одали су амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко и директор Руског дома Јевгениј Баранов.