Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Фестивал руске културе „Вернисаж“ у Руском дому

Први након карантинских ограничења велики пројекат у Руском дому – Фестивал руске културе „Вернисаж“ отворили су саветник Амбасаде Русије у Србији Владлен Зеленин и заменик директора Руског дома Јевгениј Дјомин. Првог дана фестивала посебно интересовање изазвало је стваралаштво уметника Шеомира Гучепшоко који је уз музичку пратњу ди-џеја Mashitup (Андреј Можаровски) представио уметничка дела у техници сликања на песку.

Фестивал ће трајати до 8. јуна, а на програму су изложба радова руских уметника који живе у Србији, наступи руског позоришта „ДАР“ из Новог Сада, гала концерт, презентација књижевних пројеката, радионице, предавања и сусрети са уметницима. Са програмом фестивала можете се упознати на сајту Руског дома: www.ruskidom.rs

Треба напоменути да у Србији живи доста људи из Русије и земаља, које су биле у саставу Совјетског Савеза, а међу њима су и сликари, музичари, писци и други уметници, који завређује пажњу јавности. Фестивал „Вернисаж“ ће по први пут окупити ове ствараоце на истом месту, омогућити им да представе свој рад и упознају љубитеље уметности из Београда са њиховим посебним погледом на Србију која их подстиче на стваралаштво. Аутор и организатор фестивала је уметник фотографије из Русије Илмар.