Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому одржана церемонија награђивања учесника конкурса „Руски језик – изузетан језик“!

Конкурс је организован поводом Дана руског језика, у којем су учествовали ученици основних школа, средњих школа и гимназија, као и студенти образовних установа!

Учесници су у својим видео снимцима говорили о интересантним догађајима из живота, који су везани за руски језик, описали су потешкоће са којима су се сусретали током учења руског језика, о сличностима речи руског и српског језика, о словима руског језика за изговор и писање. А неки учесници су имали изузетно темељно анализирали питања с аспекта лингвистике.

Сви учесници су добили дипломе за учешће од Руског дома и поклоне, а победници конкурса су добили дипломе и вредне награде! Након церемоније награђени гости Руског дома су позвани на вече камерно-вокалне музике „Русија с љубављу“ – солистички концерт Људмила Грос Поповић (сопран) уз клавирску пратњу Марка Богдановића!

Руски дом у Београду захваљује се свима на учешћу у нашем конкурсу и истиче таленат, труд и високи ниво креативног потенцијала свих учесника. Посебно се Руски дом захваљује наставницима школа и гимназија за њихову енергију, ентузијазам, бесконачну подршку коју пружају својим ученицима и очување руског језика у школама!