Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руски дом и РХМ донирали зрењанинском дечјем диспанзеру систем соларних панела

Руски дом и Руска хуманитарна мисија (РХМ) донирали су данас дечјем диспанзеру Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ у Зрењанину систем соларних панела. Од сада се ова здравствена установа снабдева бесплатном енергијом.

„Могућност сарадње са Руском хуманитарном мисијом, овде, у Србији је за нас велика подршка. Ми смо задужени за науку и културу. Њихов задатак је да помогну људима“, изјавио је директор Руског дома Јевгениј БАРАНОВ. „Ово су први кораци наше сарадње, а већ постижемо добре резултате. Сигуран сам да руски хуманитарни пројекти на Балкану имају одличну перспективу“.
„Имплементацијом овог пројекта дечји диспанзер ће се непрекидно снабдевати електричном енергијом уз смањење фиксних трошкова комуналних услуга“, рекао руководилац РХМ Сергеј ШЕВЧУК. „Диспанзер ће уштеђена средства од сада моћи да усмерава на набавку лекова и јачање материјално-техничке базе.“
Радови на монтажи соларних панела су јуче завршени, а данас је у присуству градоначелника Зрењанина Симе Салапура систем пуштен у рад.