Руски дом

Дан породице, љубави и верности у Београду

У четвртак, 8. јула у Београду биће уприличен пригодан програм поводом обележавања Дана породице, љубави и верности.

У част покровитеља празника Светих благоверних Петра и Февроније Муромских, који су постали узор брачне верности, узајамне љубави и породичне среће, у Подворју Руске Православне Цркве у Београду биће одржана Литургија коју ће служити умировљени Епископ канадски г. Георгије (Ђокић). Почетак Литургије у 9:00.

Обележавање празника наставиће се у Руском дому у 12:00 свечаном доделом одликовања супружницима који су у складном браку провели више од 25 година. Плакете „За љубав и верност“ примиће више од двадесет брачних парова, а међу добитницима су и вишечлане породице са Косова и Метохије: Далибор и Ана Вучковић, који подижу деветоро деце, Борко и Ана Илић, родитељи четворо деце, Владимир и Ана Вучковић, родитељи петоро деце.  Њихово учешће у свечаности благословио је Епископ Рашко-призренски и Косовско-метохијски г. Теодосије.

Свечани програм одржава се уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и уз подршку Српске Православне Цркве, Подворја Руске Православне Цркве у Београду и Фондације за социјално-културне иницијативе.

Руски празник „Дан породице, љубави и верности“ осваја све већу љубав и популарност у Србији. Близак је братском српском народу јер носи идеју очувања традиционалних породичних вредности, па зато не чуди учешће великог броја супружника у овој свечаности.