Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Београду 8. јула свечано обележен Дан породице, љубави и верности

Празнично обележавање Дана породице, љубави и верности одржано је уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и уз подршку Српске Православне Цркве, Подворја Руске Православне Цркве у Београду, српског одељења Међународног фонда јединства православних народа и Фондације за социјално-културне иницијативе.

Међу добитницима овогодишњих награда по први пут биле су и вишечлане породице са Косова и Метохије: Далибор и Ана Вуковић, који подижу десеторо деце, Борко и Весна Илић, родитељи четворо деце, Владимир и Драгана Вуковић, родитељи петоро деце.  Њихово учешће у свечаном обележавању празника благословио је Епископ Рашко-призренски и Косовско-метохијски г. Теодосије.

У част покровитеља Дана породице, љубави и верности Светих благоверних Петра и Февроније Муромских, који су постали узор брачне верности, узајамне љубави и породичне среће, у Подворју Руске Православне Цркве у Београду одржана је Литургија коју је служио умировљени Епископ канадски г. Георгије (Ђокић).

Обележавање празника настављено је у Руском дому свечаном доделом одликовања супружницима који су у складном браку провели више од 25 година. Медаљу „За љубав и верност“ примило је више од двадесет брачних парова. Програм је обогаћен концертом – својеврсним поклоном званицама Руског дома.

Руски празник „Дан породице, љубави и верности“ осваја све већу љубав и популарност у Србији. Близак је братском српском народу јер носи идеју очувања традиционалних породичних вредности, па зато не чуди учешће великог броја супружника у овој свечаности.