Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Генарална скупштина мира у Артеку

Боравак у Међународном дечијем кампу „Артек“ увек је незаборавно искуство, а полазницима његове осме смене остаће упамћен и по богатом образовном програму који се реализује у сарадњи са Московским државним институтом за међународне односе.  У питању је програм теоријске и практичне наставе дипломатског карактера под називом „Генерална скупштина мира у Артеку“. Завршница програма резервисана је за Дечији модел УН и дипломатски бал који ће бити одржани у историјски значајном месту за дипломатију – дворцу Ливадија.

Образовни програм уз учешће познатих руских дипломата и стручњака у области међународне сарадње представиће деци и адолесцентима Русију као земљу у којој се брижно чувају богате историјске традиције, а истовремено велика пажња поклања интеркултурном дијалогу различитих земаља и народа.

У име Представништва Россотрудничества у Србији учеснике скупштине поздравила је Олга Голубева задужена за сарадњу Руског дома са Артеком са којим су у последњих неколико година остварени конкретни резултати, а деци из Србије пружена могућност да посете овај камп који је признат као лидер међу дечијим камповима у Русији.