Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Културна сарадња Владивосток-Београд

Руски Дом у Београду покренуо је организацију онлаjн састанка између Далекоисточног државног универзитета уметности и Београдског универзитета уметности.

Зоом конференцији присуствовали су представници Руског Дома у Београду, шеф Одељења за међународну сарадњу Универзитета уметности у Београду Јасмина Миловановић, проректор за међународне односе, иновације и допунско образовање Ала Смородинова, декан Факултета уметности Далекоисточног државног универзитета, чланица Руске уније уметника Попович Наталија, председавајући Фондације за подршку омладинских иницијатива „ТАТЈАНИН ДАН-Приморије“ Њекрасова Олесја.

Стране су се договориле да потпишу оквирни споразум о сарадњи у области уметности и културе, размени искустава и новим технологијама у области уметничког образовања, проширењу контаката између ученика и наставника креативног смера. Такође су разговарали о могућем учешћу студената Универзитета уметности у Београду на VII међународној изложби-конкурсу креативних дела уметника „Арт Владивосток“. Српске колеге позване су на изложбу графика „Влад и Исток“ уметника – сликара, ванредног професора Катедре за сликарство и цртање Далекоисточног државног института лепих уметности, члана Уније уметника Русије Игора Обухова. Изложба ће се одржати у Руском дому у Београду.