Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Москва дочекује учеснике програма „Здраво, Русијо!“ из Србије

Млади руски сународници из Србије кренули су данас на узбудљиво путовање у Москву. Тамо их очекује сусрет са преко 700 вршњака из 48 земаља света који су захваљујући свом знању и победама на такмичењима и олимпијадама из историје и културе Русије и руског језика остварили своју жељу да упознају руску престоницу. У томе ће им помоћи програм „Здраво, Русијо!“ (координатор у Србији – Руски дом у Београду).

У Москву долазе на позив Россотрудничества, а током седмодневног боравка посетиће најинтересантније градске знаменитости, учествовати у програму који је ове године посвећен савременом животу престонице и могућностима које ова метропола пружа на пољу професионалне реализације.

У оквиру програма биће одржани сусрети са младим научницима са Обједињеног института за нуклеарна истраживања у Дубни и Централног аерохидродинамичког института у Жуковском. Млади ће присуствовати проби Московског симфонијског оркестра, посетити радионицу познатог руског вајара Леонида Баранова. Планиран је сусрет са руководством Руског института позоришне уметности и Државне националне библиотеке. Делегати ће посетити театар „Хеликон-опера“, позориште Московског државног савета, комплекс ВДНХ, парк „Зарадје“, Музеј Победе, Историјски музеј, Центар савремене уметности и др.