Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Универзитети уметности Владивостока и Београда потписали споразум о сарадњи

У Руском дому у Београду одржано је потписивање споразума о сарадњи између Далекоисточног државног института уметности и Универзитета уметности у Београду.

Са српске стране потписивању су присуствовали: ректор Универзитета уметности у Београду проф. др Мирјана Николић, проректор проф. Александар Мијатовић, руководилац службе за мешународну сарадњу Јасмина Миловановић.

Са руске стране присуствовали су: руководилац представништва Россотрудничества у Републици Србији, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, заменик директора Руског дома Јевгениј Дјомин, затим представник Далекоисточног државног института уметности, доцент на катедри за сликарство и цртање, сликар Игор Обухов, заменик председника Међурегионалне фондације за подршку омладинских иницијатива „Татјанин дан – Приморје“ за питања међународне сарадње Константин Некрасов.

Споразумом је озваничен договор о реализацији међународних програма и заједничких уметничких пројеката, као и академска размена студената и професора.

Симболично је потписивање одржано у галерији Руског дома у Београду, где се од 9. септембра налази јединствена изложба познатог приморског уметника Игора Обухова из Владивостока, чије радове цене руске галерије, државни музеји, активно се излажу у целој Европи и земљама Азијско-тихоокеанског региона.