Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Београду отворени Дани духовне културе Русије у Србији

Наступом Државног концертног ансамбла песама и игара ,,Слобода кубањских козака“ вечерас су у Комбанк дворани отворени Дани духовне културе Русије у Србији. Окупљенима су се обратили амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко и представник Министарства културе и информисања Републике Србије Станко Благојевић.

Руски амбасадор је овом приликом истакао да ће програм предстојећих Дана духовне културе дати значајан подстицај изградњи културне сарадње две државе. Помоћник министра културе и информисања Србије за међународне односе и европске интеграције у области културе Станко Благојевић нагласио је да ће манифестације одржане у овом оквиру у Београду још једном потврдити блискост наших култура и народа.

Државни концертни ансамбл песама и игара ,,Слобода кубањских козака“ који свој репертоар гради на материјалу плесног и песничког богатства козачке културе југа Русије, Украјине и Северног Кавказа, одушевио је београдску публику високопрофесионалним извођењем вокалних нумера, темпераментном кореографијом и упечатљивим костимима. Гала концерту је присуствовао велики број почасних званица, међу којима и вршилац дужности директора „Поште Србије” Зоран Ђорђевић.

Дани духовне културе Русије у Србији биће одржани у Београду од 22. до 24. септембра у организацији Министарства културе Руске Федерације и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Амбасаде Русије у Србији и Руског дома у Београду. Садржајним програмом обухваћени су бројни догађаји: концерти, изложбе, промоције, конференције, округли столови и др.